marți, 12 iulie 2011

Se scumpesc gazele,preturile cresc

Luna trecută a fost doar a cincea din ultimii zece ani în care românii au avut parte de ieftiniri. Toate celelalte luni au fost tot luni de vară, care aduc o scădere a preţurilor produselor agricole autohtone.
"Este o reducere sezonieră, întotdeauna pe lunile de vara inflaţia este mai mică", a declarat Liviu Voinea, directorul Grupul de Economie Aplicată.
Specialiştii sunt sceptici şi nu cred că în iulie preţurile vor mai scădea.

"Luna aceasta s-a înregistrat o reducere. Asta nu înseamnă că eu mă aştept că şi luna viitoare. În septembrie ar trebui să se facă simţită majorarea preţului la gaze", a declarat  Liviu Voinea.

Preţul legumelor s-a înjumătăţit într-o lună, dar la toamnă acestea se vor scumpi din nou.
După jumatatea lunii august probabil vom asista la o perioada in care vom aduce din import, se vor epuiza ale noastre şi vom avea creşteri la preturi", a spus Ştefan Nicolae, preşedinte AGROSTAR.
Recolta de grâu din acest an e bună, preţul ar putea fi mic. Doar că morarii lucrează în pierdere de anul trecut, aşa că nu vor ieftini pâinea.
"Dacă pâinea nu se ieftineşte în august, în septembrie - octombrie nu se mai poate pentru că acum e momentul în care morarii cumpără grâu de la producătorii direcţi şi sunt costurile mai mici", a spusAurel Popescu, preşedinte ROMPAN.
Banca Naţională se aşteaptă însă ca scumpirile să nu mai fie mari ca până acum, iar inflaţia să scadă până la sfârşitul anului cu trei procente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu